ddumi is back

8 mai 2010

:: Cat costa un avort?

Desi e dificil de tot momentul ce duce la un avort, ma bucur ca ma aflu in situatia sa nu stiu mai nimic despre asa ceva, in sensul ca am avut norocul sa evit o asemenea experienta.

Citeam prin ziar o stire noua, despre o alta fata tanara moarta din cauza unui avort, de data asta a fost sinucidere insa. Asta se intampla la cateva zile dupa o fata de 15 ani a fost ucisa in spitalul judetean din Constanta in urma unui chiuretaj care nu ar fi trebuit sa aiba loc. Si da, titlurile ar trebui sa spuna "a fost ucisa" nu ca "a murit", e o diferenta mare.

Vroiam sa zic ca mai bine il facea si il dadea spre adoptie si isi baga piciorul si in tipul respectiv, insa...suntem in Romania si e mai dificil.

Eu am o curiozitate insa. Cat anume costa un avort? Exista un pret standard pentru o asemenea operatie? Eu zic ca ar trebui sa fie ceva standard si ca ar trebui sa fie un pret rezonabil de tot.

4 comentarii:

 1. Cred ca e undeva in jurul a cateva sute de RON din cate stiu eu, desi depinde daca il faci la o clinica particulara sau nu, daca sarcina e peste 3 luni( sub 3 luni e legal sa faci avort, peste, e ilegal, in cazul asta ai nevoie si de o hartie de la un psihiatru care sa ateste ca nu ai toate capacitatile mentale sa ai grija de un copil, care bineinteles ca are pretul ei).

  RăspundeţiȘtergere
 2. Costul unei crime de acest gen in Romania incepe de la 100 RON in maternitati iar la clinicile particulare unedeva la 600-700 Ron.
  STOP AVORTULUI!

  RăspundeţiȘtergere
 3. uneori e mai inuman cand se aduc copii pe lume fara rost...asa ca mai lasati astia inconstienti cacaturile de genul ca faceti crime si "stop avortului" ca-s de prisos...cred ca e mai mare crima sa aduci pe lume un copil in conditii inumane...sa-l lase mamele inconstiente pe la gunoi sau sa aiba copiii aia o viata de vai de mama lor...Dumnezeu n-a dat minte omului sa faca intrerupere de sarcina degeaba!! Inconstientilor..!!!!

  RăspundeţiȘtergere
 4. Avortul pune capat unei vieti omenesti. Exista alternative. Si sunt cateva intrebari care ar trebui puse inaintea unui avort:
  http://provitamedicus.wordpress.com/2011/08/08/ar-trebui-sa-fac-un-avort/

  RăspundeţiȘtergere