Completări despre Blogmeet și Regata Velierelor

N-am avut timp sau energie zilele astea să îmi dau mai multe păreri despre evenimentele la care am participat dar îmi fac acum timp.

În aceste zile eram cu gândul la două evenimente. În primul rând la Blogmeet-ul constănțean de care am zis să mă ocup tot eu (cum mă ocupasem și la ediția 14) iar în al doilea rând de Regata Velierelor. Hai să le luăm pe rând.

BLOGMEET

Primul Constanța Blogmeet la care am participat a fost ediția 5 din 18 Iulie 2008. Mi-a făcut cunoștință cu lumea asta un alt blogger local pe link ddumi.ro. Ieșirea a fost interesantă și era chiar orientată bine pe teme de Online și IT. Cam așa au fost și restul edițiilor, în ultimii ani însă scăzând frecvența participanților și a discuțiilor predominant despre Blogging și viața de blogger. Eu unul mi-am continuat treaba și am investit mult timp și câți puțini bani am avut pentru conținutul meu. Chiar și acum, de un an, vă postez conținut și poze și campanii făcute cu ajutorul unui laptop sau altul semi-defect și extrem de lent și cu ajutorul unui aparat foto compact Nikon ce aproape că își dă duhul. Am un job full-time foarte rezonabil de ceva timp dar nu reușesc niciodată să-mi adun o sumă să investesc în echipament tehnic. Dar...o voi face în curând și sper că voi crește. Ăsta e unul din pașii principali ce i-au lipsit blogging-ului meu și o să vedeți și voi clar diferența peste puțin timp. Asta dacă nu va pica în curând un meteorit pe mine sau ceva...


Deși Nelida Mustafa era prima care propunea să mai organizăm un Blogmeet, lumea a tăcut. Apoi m-a contactat prin e-mail Cristian China Birta. Nici acum nu știu dacă numele lui chiar e "China". Cine n-a auzit de Chinezu? Mulți. Dar mulți alții da. Auzisem mai întâi de Zoso, apoi de Piticu apoi apăruse alții, inclusiv Cabral, VisUrât sau Chinezu. Nu-i citeam că nu prea aveam timp și de ei sau de nivelul lor dar auzeam de ei. Mă bucuram acum să văd un mail de la el spunându-mi despre un proiect în care m-am implicat imediat. Are legătură cu campaniile de pe Blogal Initiative, o platformă online de promovare reciprocă în fața căruia sunt cam sceptic momentan dar pe care o apreciez și pe care o folosesc. O să postez aici destule hyperlink-uri, so bare with me! Același Chinez mi-a propus să ne adunăm mai mulți la o bere, să cunoască și el bloggerii constănțeni, având în vedere că el era unul din bloggerii oficiali de la SCF Black Sea Tall Ships Regatta și urma să vină în Constanța. Eu am tot insistat ani de zile la Blogmeet-uri să fim mai profesionali și mai mari și mai uniți, așa că am zis că ne-ar prinde bine o întâlnire cu un blogger recunoscut. Acesta a adus la eveniment alte nume sonore, pe care le voi studia și eu de acum înainte, nume precum Sebastian Bârgău (VisUrât) și Denisa Bârgău, Cristian Florea, Cristina Bazavan și anturajul. Nu știu încă dacă și Călin Bobora este mare sau măricel dar o să-l pun și pe el în Blogroll pentru a-l analiza o perioadă.

Scuzați-mi neștiința despre majoritatea din voi, dar suntem mulți și nu prea mi-am făcut timp să citesc chiar atât de mulți oameni. Dar asta trebuie să se schimbe. Nu e simpu să fii blogger. Nu stai în fața la un laptop și atât. Sunt multe gânduri ce-ți trec prin cap, sunt multe informații de citit (multe pentru că vrei neapărat să le știi, altele pentru că trebuie) și trebuie să fii și puțin stabil psihic și financiar. Ca să fii blogger profesionist e un chin enorm dacă n-o faci bine iar mulți nici n-ar avea de unde să-și dea seama ce înseamnă acel "bine" pentru ei înșiși și pentru felul lor de-a fi. Dar ai putea să adopți metoda Trial & Error, că tot vorbeam despre de curând.

Până acum am evitat să-i citesc pe cei mai mari dintre bloggerii naționali dintr-un principiu anume. Știam că aș fi avut de învățat ceva dar mai mult cred că doar mă amăgeam. Alta e să stai la discuții față în față cu ei... Despre Chinezu nu știam mai nimic, doar numele îmi era de ajuns. Am aflat apoi că a colaborat cu multe agenții de comunicare, că are o emisiune în care ia interviu la persoane celebre din diverse domenii, ba chiar am aflat că e pasionat de Imperiul Roman și...bere. Asta îți zice un search destul de decent pe Google și este foarte important să faci asta. Dar apoi vezi puțin și din om și apreciezi sau nu trăsăturile afișate. Eu mă bucur că a fost un invitat decent și spiritual și deloc exagerat (deși fiecare avem definiția proprie pentru exagerări). Mai teamă îmi era de Sebastian. Când mi-a spus Chinezu că s-ar putea să-l aducă pe VisUrât de asemenea la eveniment m-am bucurat dar m-am și temut, căci fiecare blogger are o personalitate anume. Unii sunt mai puși pe ceartă în aparență (cum și eu de fapt par sau sunt) și nu știi la ce să te aștepți de la ei. Cu Sebastian am avut ocazia să vorbesc cu o zi înainte de blogmeet, când eram la Regată. Mi-a părut desigur inabordabil la început, cam în lumea lui, în independența sa, dar...am vorbit despre câteva lucruri și m-a făcut să înțeleg puțin cam de unde vine. M-a surprins anumite detalii despre viața sa cum cu siguranță și pe el l-ar surprinde anumite povești de-ale mele. La final, mi-a părut bine că a venit la eveniment și m-am bucurat că era și Denisa cu el, o altă bloggăriță veterană în online pe care o s-o urmăresc pentru a afla dacă avem totuși îndeajuns de multe în comun.

De Cristina nu știu nimic și de abia acum m-am informat mai bine despre rezumatul biografiei sale, de pe blogul acesteia. Chinezu însă m-a anunțat de prezența acesteia în mod foarte entuziasmat așa că m-am entuziasmat și eu fără să știu de ce. Aceasta are experiență cu brand-uri de genul Europa Fm, Radio Guerilla sau Digi 24, a fost redactor șef la revista Tabu și este speaker la conferințe naționale pe teme legate de media și multe alte subiecte din sfera ei de lucru. De asemenea, este de curând mândra posesoare în fază de teste a celebrilor ochelari Google. Sincer să fiu, sunt cam reticent în fața unor oameni de acest gen căci îi consider prea ocupați nu doar pentru a-i vedea pe cei de jos dar prea ocupați pentru a mai ști ce înseamnă un proiect sau o activitate simplă. Mulți uită bucățile mici din care este construită o idee sau un om. Sper ca ea să nu fie așa. La Blogmeet mi-a plăcut că m-a băgat în seamă și că era curioasă despre întâlnirile noastre și urmările acestor întâlniri. Dă bine să știi să asculți și te și gâdilă puțin la orgoliu când îți dă importanță cineva. Îi mulțumesc de atenție și sper să stea cu un ochi pe noi sau cel puțin pe mine căci până la urmă fac eu cum fac și scot adevăratul potențial din bloggerii constănțeni. 

Mi-e greu să fac asta oarecum, căci la viața mea am fost un bâlbâit și jumate și un sihastru ce și-a depășit condiția într-o măsură suficientă pentru a fi relativ funcțional social. Dar cumva, îmi place mult să vorbesc, să dezbat idei. Nu știu cum s-a întâmplat asta dar știu că se întâmplă.

Cristian Florea este un alt blogger de calitate ce m-a impresionat. Uitându-mă pe blogul acestuia am rămas uimit de cât de sportiv e, deși nu părea cumva. Asta probabil și de la atitudinea calmă pe care o afișează. Ce-i drept, poate era așa de la oboseală căci mult a mai muncit pentru evenimentul acesta cu Veliere! Mi-a părut un băiat de nota 10 și un blogger dedicat 100%. Ne-am mai văzut și ieri la Regată și am stat din nou la câteva discuții și n-am mai apucat să-mi iau un la revedere normal de la el căci deja era prea mare aglomerația și ulterior ne-am făcut de lucru cu toții. Mă bucur că a venit și el la Blogmeet și că a participat la "evenimentul cu vaporașe" din orașul meu.

N-am mai scris de mult un articol așa lung. Nu pun nici poze în el. Câte premiere! Stați așa să respir și să mă gândesc ce mai voiam să notez vizavi de Blogmeet și bloggeri prezenți. Ah, da...ceilalți.

Pe lângă cei "de-ai casei" precum Iamntz, SagiFlorin Sîrbu și alții, m-am bucurat să văd și fețe noi la eveniment. Mai spun încă o dată că apreciez intervenția lui Adrian Siea cu materiale promoționale la proiectul Constanța City Guide. După prezența bloggerilor din afara orașului, aceasta cred că a fost a doua cea mai plăcută surpriză. De Diana Slav mi-a plăcut ca om, căci e comunicativă și are energie. A lucrat și ea cot la cot cu sus-menționatul Cristian Florea în promovarea Regatei și deși m-am ofticat puțin că nu m-au băgat și pe mine în seamă cei de la Vega, mă bucur că i-au dat ei rol de VIP căci și-a făcut meseria foarte bine. Alături de Diana, mai lucra la promovarea respectivului eveniment și Ștefania Elena cât și Dana, ce este project manager la Monumente Oltenia și una din câștigătoarele concursului Hotelului Vega ce a adus-o la acest eveniment. 

Am petrecut ceva timp cu Florin Sîrbu și am aflat picanterii și despre acesta. Deși e blogger local și a venit la evenimentele Constanța Blogmeet, nu îl cunoșteam atât de bine, nu știam mai multe despre aptitudinile sale sau viața sa. Un blogmeet e un eveniment destul de scurt și limitat. Ieri am ieșit cu toții la Regată și am apucat să vorbim ceva mai mult. De asta sunt bune ieșirile mici între bloggeri, căci devii mai informal iar apoi ai putea să găsești șanse de formal, de noi colaborări și proiecte. Acesta vrea să delureze unul în Constanța, ceva cu bannere și promovare firme, dar...să vedem ce va ieși și câți se vor implica!

REGATA

Regata Marilor Veliere a fost primul astfel de eveniment organizat în Constanța. Am fost gazda unor veliere impresionante și a unor echipaje superbe. A fost o mare provocare pentru orașul nostru și a ieșit în mare parte bine. Mulți ar zice că a ieșit perfect. 

Când am în orașul meu astfel de evenimente mari, prefer nu neapărat să fiu băgat în seamă dar dacă mă bag în seamă să mi se accepte colaborarea mai strânsă, căci eu mi-am format aici deja un loc în care mulți intră pentru a afla lucruri despre oraș și ajută la promovare reciprocă pe trei direcții: organizator, blogger, cetățeni. Nu s-a nimerit să fiu și eu VIP pe acolo dar nici nu cred că puteam acum să fac imensa treabă pe care au făcut-o cei precum Cristian Florea sau Diana Slav și restul din echipă. Îmi rămâne să mă bucur pentru ei și să le promovez munca mai departe.

N-am apucat să mă urc pe Bricul Mircea dar m-am suit pe Sedov și Mir. Deși era aglomerație, am putut să mă bucur de peisaj și am avut timp să fac și câteva poze. A fost un eveniment mare și frumos per total și o să vin cu un rezumat al review-urilor altora de la fața locului pe celălalt blog al meu, CTC.

Aseară am fost la eveniment cu Florin Sîrbu și ne-am întâlnit acolo cu restul bloggerilor de serviciu. Am făcut poze, am discutat iar apoi m-am separat de ei puțin. Umblam prin mulțime și dădeam fără să vreau de cunoscuți. Am întâlnit vreo două foste prietene (una din ele având o reacție foarte ciudată atunci când m-a văzut după vreo 3 ani în care n-am mai vorbit deloc), câțiva prieteni din copilărie (unul sărindu-mi în cârcă din senin), am salutat cuplul ce formează echipa Parchez ca un Bou, l-am văzut pe antreprenorul handmade de la Eftinshop, ba chiar și pe unul din rockerii ăia ce lucrează în barul În Vamă parcă (cel cu ciocul ăla lunguieț). Am presupus că dronele din aer erau de la Claboo Media dar mi s-a răspuns scurt și ofticat că nu. Probabil îi mai întrebau lumea asta. N-am mai fost de mult la un asemenea eveniment în care să vină tot orașul. A fost drăguț. Cei de la Moonlight Breakfast au cântat super și au avut și un vizual de nota 10. La sfârșit "cel mai mare foc de artificii pe care l-a văzut Constanța" a fost mai degrabă cel mai mare foc de artificii văzut de Brăila sau Cucuieții din Deal. N-a fost impresionant dar s-a văzut frumos. Diana Slav a făcut niște poze incredibile la ceea ce eu văzusem oarecum banal. De asemenea, comercianții au rămas fără bere. Au subestimat vizitele constănțenilor la un asemenea eveniment.

Ok. Cam lung articolul acesta dar simțeam nevoia să zic mai multe despre oamenii ăștia minunați sau importanți cu care am petrecut ultimele 2-3 zile. Mă bucur că i-am cunoscut și o să caut să-i cunosc mai bine și pe ei cât și pe alții!

Etichete: , , ,