De bine și de rău cu Velierele din Port


După cum ziceam și aici, în Portul Constanța are loc Regata Marilor Veliere. Am ajuns pe la ora 14:00 pe acolo, fix când se permitea vizitarea velierelor.

Am luat supraetajatul arhiplin de la Poarta 2. Lume multă. Unii coborau alții nici nu mai așteptau ca să coboare lumea și urcau (asta s-a întâmplat timp de multe ore până seara târziu). RATC a estimat că vor circula alea 2 amărâte de supraetajate la interval de 15 minute. Fals. Imediat se umpleau și plecau în 5 minute. Mai trebuia pe puțin două. La Pavilionul Reginei...lume multă. Am vrut să mă găsesc acolo cu bloggerul Cristian China și alții dar am dat de ei mai încolo.


Am surprins mișcat rău de tot o scenă de tot râsul. Un puștan a fost prins cu etnobotanice aparent. Eu nu-i înțeleg pe ăștia. Chiar vor ei să fie prinși? În fine. Erau prima dată vreo 2 jandarmi pe lângă el. Puștiul era cooperant și foarte speriat chiar. Vine în fugă un civil, apoi vine în fugă un altul. Apoi vin rapid vreo 4-5 oameni la costum bă!!! Uitați-vă la adunarea aia. Doar unul e "infractor" acolo, restul sunt de la pază, SRI, FBI și posibil Men in Black. De tot râsul... Poate poate le atribuie cineva meritul în ziar de a fi capturat un foarte periculos...puști.


Am făcut și eu câteva poze simpatice cu aparatul meu compact. Le găsiți pe toate pe Facebook, aici. Mă amuzam și pe facebook că m-am suit în rusescul Sedov ca să-i fac poză Bricului Mircea. Dar nu merită Bricul nimic după faza de azi! Lumea se urca în absolut toate velierele...numai bricul era off-limits. Mai mare rușinea! Ce s-a întâmplat? Personalul de pe Bric și elita elitei și Băsescu, se distrau pe velier în timp ce lumea aștepta cuminte să urce pe glorioasa construcție. De unde...marinarii ne spuneau că se poate vizita doar după ora 16:00. Foarte urât gest. Tot cu rușii ne-am înțeles mai bine.

Coada din poza principală și o alta din articol era de la uriașul Sedov. Era mare coada dar vă spun sincer că am stat mai mult la coada de la shaworma Cin Cin. Deci se mișcau ok treburile la veliere.

M-am văzut apoi cu o parte din bloggerii oficiali ai evenimentului inclusiv cu Cristian Florea, un băiat ce îmi pare foarte serios și implicat. Am stat la o bere și cu Sebastian alias VisUrât și urmează să ne vedem mâine la blogmeet și cu aceștia. Sper să iasă bine, ce să zic... Bine cu Ciuc că aveau peste tot corturi și mese. M-a dus puțin cu gândul la Oktoberfest din Brașov...dar apoi m-au iritat ăia cu scena lor și testele lor de sunet.

Am plecat apoi spre casă. Un grup de țigănuși urlau prin autobuz și făceau legea. Eu nu știu ce aș fi putut să le fac căci dacă aș fi făcut ceva aș fi ajuns la știrile de la ora 5. Un tip a țipat la ei să se potolească. Au continuat ei până când un nene a apucat-o pe o țigăncușă de guler și a zdruncinat-o puțin. La o stație după ce au coborât ăștia a urcat alt țigan cu maneaua în telefon pe speaker. Ce să zic...e frumos să avem evenimente frumoase dar e foarte ușor să ne întristăm iar când pilonii societății noastre nu promovează mai multe lucruri bune și o atitudine decentă și prosperă. Ba chiar, Regata asta a fost reușita altora, nu a românilor sau a constănțenilor. Au ajutat sponsorii și alții dar...nu e de ajuns. Mergem înainte... Mai bem o bere, mai profităm de un concert moca...mâine o luăm iar de la capăt în eterna stângăcie a conducerii. Iar ăștia mai și vor să-i votez mâine sau altădată...

p.s. Citiți și știrea asta superbă: Un bărbat l-a scuipat pe Traian Băsescu la Constanța

p.p.s. Observ că știrea arată de fapt un om pe care cred că l-am surprins eu în poza de scandal de mai sus. Părea puști de unde l-am văzut eu dar probabil ținuta era de vină. Deci nu cred că era un tip cu etnobotanice (deși am văzut clar cum i-a scos din buzunar ceva ce părea ca un plic cu o substanță) ci cred că l-am surprins fix pe tipul care îl scuipase pe Băse. Deci știrile nu spun bine ce spun. Poza a fost făcută la 14:13, când Băse probabil de abia urca pe Bric.

Etichete: , ,