Poți face credit pe baza unui contract determinat?

NU. Nu poți face credit la Bancă pe baza unui contract de muncă pe perioadă determinată. Aș încheia aici articolul dar...hai să detaliez puțin.

Prin luna Decembrie 2014 m-a lovit din nou o idee de a face un credit mic la bancă, pentru niște cumpărături online. Am auzit că nu prea poți face credit pe baza unui contract pe perioadă determinată dar am auzit-o așa...în treacăt, nu de la persoane oficiale. Asta a și fost greșeala pesonalului Băncii unde m-am dus: Că nu m-a întrebat din start toate chestiuniile cheie pentru a obține un astfel de credit. Putea să-mi zică de atunci că Nu, nu merge. Dar n-a zis și am rămas până azi entuziasmat la gândul de Credit. Ba chiar am dus azi foile, m-a sunat și mi-a zis că pot să vin pentru a semna tot. După câteva minute m-a sunat iar să-mi zică persoana că a observat că e contract determinat și că nu pot obține niciun fel de credit.

E aiurea că fix la Banca aia îmi vine salariul iar ei știu clar că îmi permit un credit banal de 5000 sau 6000 de lei dar...nu se poate aparent. Halal ajutor dat clientului propriu. Banca Transilvania, despre tine vorbesc! Contract Determinat, Contract Nedeterminat...chiar nu văd diferența. Nu pentru Bancă. Pentru un SRL e ceva dar Banca are aceeași garanție nesigură. Mă irită că vorbesc de carduri de cumpărături online pe rate de 6, 8 sau maxim 12 luni. De ce nu dă Banca un credit gândit la o rată personalizată și adaptată pe perioada contractului determinat? Sau de ce n-ai da o sumă relativ mică unui client ce dovedește prin extrasul său de cont că ar avea mari șanse să plătească suma aia sau că face suma aia în câteva luni doar din salariu. E ca și cum ai spune că suma aia e în Trecut și nu contează când de fapt pe Recomandări funcționează multe lucruri din Sistem. Trecutul ăla e o recomandare destul de bună.

În fine, mă depășește. Poate știți voi altă modalitate de a cumpăra ceva rapid din Online fără a da toți banii jos. Băncile par a fi limitate în acest lucru.

p.s. Oare freelancerii au șanse la Credit? 

Etichete: , ,