Dreptul la replică al proprietarului fostului website pretulvietii.com

Of. Fie. Drept la replică. În urma articolului precedent, inculpatul a cerut drept la replică.

Eu o să punctez de acum ce am de punctat la cuvintele postate mai jos, ce reprezintă exact e-mail-ul pe care mi l-a trimis și pe care a dorit să-l postez aici integral. În primul rând, nu știu ce Decizie este Decizia nr. 114 din 14 octombrie 2002. Probabil e decizia sa personală cu numărul 114 din anul 2002. Glumesc, e o decizie CNA...deci...ok. În al doilea rând, cauți să mă sensibilizezi pe premiza "ale cărei drepturi sau interese legitime au fost lezate". Tu înțelegi că în mare parte, atacul meu a fost bazat pe tema lipsei legitimității, nu? Apoi, zici că tu de fapt erai un fel de cărăuș iar că acum ți-ai dat seama mai bine de acel presupus om din spatele afacerii cu care colaborai. Foarte bine că ți-ai dat seama, ce să zic. Îmi pare rău, dar eu te-am văzut pe tine la înaintare și tu ai permis existența unei asemenea înșelătorii și ai și promovat-o în exces chiar. Nu știu ce să-ți zic mai mult. Nu e poate așa grav ce ai făcut și poate o iei ca pe o lecție de viață. Sunt mulți bloggeri care au început și au continuat cu postarea și preluarea de articole pe diverse teme, însă au făcut-o mai pe sprânceană și mult mai serios.

Hai să vedem conținutul original al e-mail-ului primit:

Numele meu este Axinia Marius Adrian iar în urma articolului prezentatat pe acest blog am cerut să mi se acorde dreptul la replică conform DECIZIEI nr.114 din 14 octombrie 2002 privind dreptul la replică şi rectificare, în baza Art. 1. - Orice persoană fizică sau juridică, indiferent de naţionalitate, ale cărei drepturi sau interese legitime au fost lezate prin prezentarea în cadrul unui program audiovizual a unor fapte neadevărate beneficiază de dreptul la replică.” 

În primul rând doresc să mulţumesc adinistatorului acestui blog că a acceptat acest drept al meu şi in speranţa că materialul meu va fi pulicat integral fără modificări vă comunic următoarele:

În anul 2012, luna februarie a luat fiinţă blogul Pretul Vieţii dar a fost lăsat de izbelişte pâna in luna octombrie a aceluiaş an când am început să postez lucruri folositoare oamenilor și de interes public. În lunile imediat urmatoare blogul a început să fie tot mai vizitat și a adunat tot mai multe like-uri pe pagina de Facebook.

Într-o zi am fost abordat de o persoană pe profilul meu de Facebook care îmi spunea că are un proiect interesant pentru mine, mai mult decât atât mi-a platit o sumă modica pentru blog cu condiția ca tot eu să mă ocup de administrarea lui invocând faptul că nu are timpul necesar.

Următoarea cerința a fost să adaug cât mai multe articole pe el pentru a fi mai popular.

După multe alte chestii pe care le-am „tras” cu el și bani pierduți mai mulți decât mi-a oferit pe blog, a zis că vrea să meargă mai departe și să investească mai mulți bani in blog. 

Eram sceptic dat fiind faptul că deja fusesem tras pe sfoară până atunci dar am zis să merg în continuare și să fac ceea ce mi-au zis, așa a aparut oferta de job in care nu am crezut nici macar 1 minut, pentru ca nici eu nu aș plati angajatorul să muncesc pentru el . Ideea este că din acești 18 Ron aveam comision 2 lei pentru faptul că foloseam contul meu personal unde trbuia făcută plata . Sincer, pentru că sunt un om cu frica de Dumnezeu, nici macar 2 lei nu am făcut pentru că nimeni nu era de acord cu ce scria pe blog, cine ar da o sumă de bani să treacă printr-o comisie de examinare, daca era după mine cred că toate articolele mi-ar fi plăcut pentru că te gândesti că e munca unui om acolo și s-a straduit sa-l redacteze. 

Din calculele individului eu ar fi trebuit să ies la suma de 2000 de ron adică să se înscrie circa 1000 de persoane, lucru care nu s-a intamplat, o singură persoana platit cei 18 ron dar am contactat-o să imi comunice o modalitate pe care să-i înapoiez.

In ceea ce priveste această misterioasă persoana vă spun că de când au apărut aceste articole pe blogurile constănțene nu mai poate fi contactat dar spre norocul meu am numele lui adevarat pe extrasul de cont de la bancă și am să pot să-l trag de guler.

Doresc să inchei prin a vă comunica faptul că atunci când am facut acest blog aveam alte idei pentru viitorul lui și  țineam mult la acest proiect dar am ales să-l vând pentru bani și acum am decis sa-l inchid pentru totdeauna impreuna cu pagina de Facebook oficială și tot ce avea legătura cu el.

Ce mă bucură în acest moment este că am ales răul cel mai mic și că nimeni nu a fost inșelat de un blog care trebuia să ajute oamenii cu informații utile .

Mentionez că pentru imaginea din postare mi-am dat acceptul să fie postată, cele din articolul anterior au fost preluate de pe contul personal de Facebook făra consimtamantul meu.

Pentru orice alte lămuriri vă stau la dispoziție pe acest blog.


Vă multumesc pentru dreptul acordat,

Cu respect

Axinia Marius Adrian

Etichete: