Site-ul pretulvietii.com sau Cum îți dai seama că un site e fals ?

Există un website pe net, numit pretulvietii.com. O să fac un rezumat de început, scurt și brutal: Este o mare țeapă și este o panaramă de website, care mai și fură articole întregi fără a menționa sursa. Îți cam dai seama de asta în mod normal doar după grafica "uluitoare" folosită pe post de webdesign.

Pe de o parte, bloggerul constănțean Sagi este cel care l-a dat în vileag pe proprietarul domeniului (cu articolul de aici și apoi cu cel de aici), pe de altă parte, vreau și eu să-i fac niște probleme și poate reușim și să închidem bodega asta proastă de site.

FALSĂ ANGAJARE

În primul rând, blogul are o pagină cu o ofertă de muncă. Ba îți dădea 250 ron bonus dacă te angajai până pe 3 mai, ba îți dă 1000 ron pe lună...ahhh...stați așa să râdeți puțin. În primul rând, o poză:Ooo..deci și Pro Tv e pe fir? Cineva ar trebui să-i anunțe. Hai să vedem anunțul oficial de angajare.

Salariul lunar va fi de 1000 de ron pentru fiecare editor,cu retinerea si virarea catre stat a 16 % din suma reprezentand impozitul pe profit, iar in conditiile in care doriti contract de munca legal salariul lunar va fi de 700 de ron ( 300 de ron reprezentand contributiile dumneavoastra catre fondurile sociale de stat) .

Salariul nu este fix, poate fi mai mic sau mai mare in functie de postarile pe care le veti trimite 

( 1 la 2 zile pentru 1000 de ron ) 

În primul rând, știu că vrem un venit cât mai mare de oriunde, însă nu trebuie să ne încredem în astfel de anunțuri niciodată (anunțuri găsite deseori și pe ejobs, bestjobs...). În al doilea rând, ca angajatul să plătească 300 de lei la Stat, ar însemna că are în mână 831 de lei (salariul net) iar costul total al salariului pentru angajator ar fi de 1449 de lei. Mai e o șustă. Pentru a aplica la job, trebuie să plătești o taxă de examinare de 18 ron într-un cont bancar, examinare a articolului trimis de tine ca probă de intrare în schemă, examinare analizată de asemenea și de către niște bloggeri celebri, așa cum scrie acolo. Cu cât mă uit pe site-ul ăsta cu cât îmi vine să râd mai tare. Cred că îl salvez, îl downloadez cu totul. Pe pagina de condiții, vedem 2 comentarii doar. Unul din ei spune că e un renumit blogger și jurnalist care pare puțin hater pe taxa de examinare. Peste 11 minute (mă mir cum s-a abținut să își răspundă însuși atât), moderatorul îl asigură că totul e ok. Ce de teatru! Celebrul nostru blogger are 2 profile views și o mare anonimitate. Deci...e râsul lumii. Dar e serios totuși, că mulți ar pune botul. Adică, cine n-ar da 18 lei pentru un job? Ei bine, nu pentru job-ul ăsta!

ARTICOLE FURATEPe prima pagină, este un articol scris de o oarecare Cornean Cornelia-Ecaterina. Pare a fi original, dar nu se știe de unde a apărut. Adică, dacă ești victimă cu ăia 18 lei, mai ești victimă și cu articolul predat. Mai vedem apoi o posibilă victimă, apoi altă sursă menționată pe undeva dar dacă ne uităm mai înapoi, găsim bubele evidente. De exemplu.

- articolul de aici, este furat de aici;
- articolul de aici, este furat de aici;
- articolul de aici, este furat de aici;
- articolul de aici, este furat de aici;
- articolul de aici, este furat de aici;
- articolul de aici, este furat de aici;
- articolul de aici, este furat de aici;
- articolul de aici, este furat de aici;
- articolul de aici, este furat de aici;
- articolul de aici, este furat de aici...ați înțeles voi.

Deci fără sursă, fără nimic. O gamă variată de articole pentru un website care nu reprezintă de fapt nimic. Este o bătaie de joc și este de fapt și o ilegalitate să înșeli așa încrederea oamenilor.

CINE ESTE ÎN SPATELE WEBSITE-ULUI ?


Nu, nu Mihai Răzvan Ungureanu, cel a cărui imagine este folosită ca scop de promovare. Mare inginer mare în spatele acestui...ceva online...este puștiul de 25 de ani pe nume Axinia Marius Adrian. Hai de fapt să-l afișez mai tehnic:

Nume și Prenume: Axinia Marius Adrian
Născut în data de: 25 Noiembrie 1989
Sat: Glodeni Deal
Județul: Dâmbovița 

Număr de telefon: 0726 445 205
Cont Bancă:   RO33BTRL01601201i08850XX, Banca Transilvania
Afiliere partid: Forța Civică

Pagini personale Facebook:

1. Cont personal
2. Pagină de promovare a partidului ARD
3. Dâmbovița 
4. Prețul Vieții 

Toate aceste informații le-am aflat în câteva minute, uitându-mă pe Google și pe Facebook. E un personaj controversat acest Axinia. Pe profilul său personal poți vedea că are prieteni, că iubește animalele, ba chiar donează și sânge:De-ar dona el mai multă atenție la ce face, ar fi bine. E prea târziu acum însă pentru multe, răul a fost făcut iar când un blogger constănțean l-a tras de ureche, acesta a avut nesimțirea dar și prostia infinită de a-l amenința pe acest blogger cu termeni de ordinul: calomnie sau insultă. Știi cum e, unde nu-i cap...vai de picioare!

CONCLUZII


Eu o să caut să fac orice demers pot fix în acest moment, pentru a anunța mai multe părți vătămate fără să știe nici ele de asta, despre acest om și despre această pagină web. De ce? Căci nu-mi plac oamenii ăștia atât de vicleni și mai ales atât de proști la asta. De asemenea, în mod primar, nu vreau să pice cineva în plasă cu aceste povești de bani făcuți rapid prin articole trimise unui oarecare. Drept urmare, hai să vă mai dau câteva sfaturi clare despre cum să depistați un fals pe internet:

- Webdesign-ul spune multe. Dacă totul pare a fi făcut în MS Paint sau cu efecte ieftine de Photoshop și pictograme luate direct din ClipArt-ul de Powerpoint, fiți bănuitori maxim din prima;
- Uneori, ca în cazul ăsta, veți vedea și numele adevărat al infractorului (căci atunci când trimiți bani, în mod simplu prin bancă, trebuie să știi și numele titularului de cont), chiar și așa, un website adevărat trebuie să conțină mai multe informații despre cel din spatele proiectului (asta în funcție de proiect desigur);
 - Când vine vorba de Angajări via website, trebuie neapărat să aflați nu doar nume de patron dar și nume de SRL sau PFA, adresă, număr de telefon fix și multe altele. Nu aruncați cu bani sau chiar cu articole doar, spre oameni ce nu-și împuternicesc poziția cu informații reale;
- Multe articole pot fi furate. E simplu să găsești multe din ele. Doar dai copy paste la o frază sau două dintr-un articol postat și le pui pe Google. Prin miracol, îți va apărea sursa originală, la fel cum se întâmplă și cu versurile dintr-o melodie;
- Când te uiți pe site sau pe facebook și nu vezi comentarii postate, pune-ți alt semn de întrebare;
- Când proprietarul se laudă cu mii de vizitatori și faimă, poți să te uiți uneori și prin Google Page Rank pentru a verifica dacă are întradevăr un rank ceva mai mare de 2 sau 3; 
 - Dacă îl confrunți pe cel din spatele site-ului și te înjură, e clar. În alte cazuri însă, mulți învață să sperie pe alții cu o vorbă cumpătată, ce pare adevărată. În acest caz, infractorul de mai sus a amenințat în mod elegant cu datul în judecată. Orice patron evită asta din start, căci știe cât durează și cât costă. Apoi...a da în judecată pe cineva, indiferent dacă există temei legal conex sau nu, nu e așa simplu, nu se face doar din gură și pe baza unui orgoliu sau a unei supărări copilărești.

Și așa mai departe. Sunt multe semne că un website este fals, dar semnele astea le colecționezi doar așa dacă ai chef să-ți pierzi timpul. În general, un website fals are un look deplorabil și simplist (nu mereu dar în general da), un mesaj comun ce exprimă îmbogățire rapidă, informații despre firmă sau informații de contact lipsă, sau insuficiente, conținut prost-făcut, sau furat sau chiar preluat cu totul și atât.

Repet, cu toții căutăm bani dar firmele care chiar se ocupă de așa ceva, se asigură bine că îți furnizează informații pentru a-ți câștiga încrederea justă. Site-uri precum "Prețul Vieții" apar de multe ori în Online, uneori sub formă elegantă și bine-construită, ce însă devin la fel de penibile când dau doar copy-paste din Presă sau din alte bloguri de diverse profiluri. Feriți-vă de ele, nu le alimentați!

p.s. Și să nu uităm să facem o plângere și celor din spatele domeniului:

 [LE] 12:13 AM

În nici două ore de informat și atacat, aparent am reușit să închid acest website.


Le-am scris câtorva oameni despre furtul de articole de pe propriile site-uri și s-ar putea ca aceștia să nu mai vadă articolul furat de acum încolo și să nu știe despre ce e vorba. Am scris și celor de la GoDaddy, care se ocupă de domeniul .com (ce mi-au spus că nu ei se ocupă de hosting, ei au doar domeniul dat), i-am scris chiar și tipului pe propria sa pagină de Fb. Site-ul a dispărut, îl mai am copiat pe PC pe post de cobai doar eu. Îi dedic reușita, bloggerului Sagi.

[LE]

Ca să nu credeți că nu a existat website-ul, am uploadat o arhivă WinRar de 31 Mb pe Dropbox cu acest website, AICI. Puteți studia fenomenul și repet...puteți să vă feriți de el sau uite...să vă luptați cu el!

[LE] Mi-a răspuns una din victime. Scurt și la obiect.

  
 [LE] Încă un răspuns. Mă bucur că oamenii apreciază gestul și că îl înțeleg.


.:: Citiți și Dreptul la replica al proprietarului fostului website pretulvietii.com 

Etichete: ,