Am picat la traseul auto pentru a doua oară !

Ce draci am! Am dat pentru prima oară proba practică prin anul 2012, în Ianuarie. Picasem atunci dar nu m-am supărat decât pe mine mai mult; chiar nu știam atunci prea multe în ale condusului. Azi am dat iar proba practică și am picat pe nedrept! Știu că toți zic asta, dar cum p#zda măsii să ai doar 21 de puncte pe care să nu le încalci și un rahat de parcare laterală să-ți ia 5 puncte, ba chiar 10 dacă o repeți??? Mai m-am plâns de astea 21 de puncte iar acum o simt și eu pe propria-mi piele, așa cum știam că e posibil să se întâmple cândva. Pe lânga asta, orașul Constanța e un oraș de rahat în domeniul circulației rutiere. De abia mă descurc ca pieton, dapăi ca șofer!

La ora 8 eram în Poligon azi. Am luat un taxi până acolo. Am vrut să iau primul taxi dar șoferul avea scaunul întins pe spate și dormea. Am vrut să iau al doilea taxi dar taxiul nu avea afișate prețurile pe ușă. Al treilea taxi a avut un șofer treaz și cu prețuri pe ușă așa că pe ăla l-am luat. A făcut 12 lei cursa și a vrut 13. Sunt 5 Km până acolo conform distanța.ro și la 1.79 lei pe km (mai scump ca în fucking București) trebuia oricum să-mi ia doar 8.95 lei. Poate și pornirea, orice ar însemna asta. Mai bine alergam distanța asta.

Am așteptat mult și bine polițiștii. Se adunase peste 40 de mașini în poligon.


La ora 9:19 au venit DOAR 6 polițiști. Eu nu știu ce căcat de poliție avem în țara asta. Vine la mine unul din ei și îmi află numele și școala auto și zice că de abia la 12:00 o să mă ia. Bă tu ești nebun? Tu pe banii mei mă rezervi așa când vrei tu? M-a lăsat de fapt să aștept până la 13:00. Deci stai tu în poligon 6 ore și condu apoi că așa face orice șofer normal la cap, nu?

Buțurcă am auzit că îl cheamă pe polițistul cu care am dat. Eram și eu de părere înainte că nu contează cu cine dai dar...contează. Părea un om degajat și ok dar este foarte tipicar. Nu zic că greșește când vrea multe de la tine, dar unele chestii le greșește precum colegii lui de breaslă. N-ar fi vina lor neapărat ci a rahatului de Instituții ce nu știu să facă niște ordine prin trafic și legi. În ritmul ăsta, mai conduc eu la pulivară!

Apropo, cică ieri nu s-a putut da examen auto căci li s-a stricat Softul milițienilor. Pe ei nu-i fute nimeni în gură pentru asta? Sau doar noi suntem sancționați? Știu că a fost și ploaie mare dar când se strică ceva la ei, noi n-ar trebui să fim despăgubiți cumva?

Urc eu în mașină, asigurat tot, pornit și dă-i. Am mers spre stânga, spre Soveja. Am intrat rapid, aveam bandă liberă. Zice că o s-o iau stânga pe Mamaia. Mă încadrez eu pe 2 dar de pe 2 pe 3 m-am dus ceva mai rapid, asigurându-mă că pot face asta. A comentat puțin dar nu m-a punctat pentru asta. Când am făcut stânga am dat prioritate, n-am avut probleme. Pe la Energetic mi-a zis să fac stânga, am făcut-o...a fost ok. La McDonald's îmi zice să fac la dreapta. Merg ce merg, semnalizez dar el se oftică că căcat în ploaie nu m-am încadrat pe banda din dreapta. Eu sincer să fiu n-am văzut nicio bandă 1 acolo, că e prea îngustă și prea aglomerată și n-aveam cum căcat să circul pe jumate 1 jumate 2, chiar dacă voiam. Dar eram clar aproape de dreapta mea, n-aveam eu altfel cum și nu încurcam pe nimeni. Nu contează. Mi-a scăzut 6 puncte pentru rahatul ăsta, pentru executare neregulamentară a virajelor. Ce prostie! Pe Soveja înapoi, merg pe banda 1. Îmi zice că o iau la stânga la giratoriu. Ok...mă asigur, ajung ușor pe banda 3 și am zis să nu semnalizez din fundul curții. În apropiere, îmi repetă că fac la stânga, să semnalizez. Nu...eram pe banda de stânga ca să mă fut pe dreapta. Pac, alte 6 puncte pentru nesemnalizare. Deși...evident am semnalizat.

Aici intervine o chestie mișto. Intru ușor în giratoriu, eram pe banda 3, deci...mergi cu o viteză mai mică la o asemenea curbă strânsă, dar un bou cu jeep ce intrase mai târziu dar care a accelerat, mi-a luat fața. Brusc, polițistul mi-a apăsat frâna. Nu m-a picat atunci și nici nu m-a punctat 21 de puncte pentru asta, căci m-am certat cu el. Mi-a zis că am părut surprins când mi-a apăsat el frâna. Oh...dar cum trebuia să par? Bucuros? I-am zis că eu urma să fac asta, fiind surprins de viteza tipului ce consider că a greșit. N-a mai comentat.

Am luat-o în sus, pe Primăverii și fiind strada liberă și știind că se circulă rapid, am mers și eu cu a 2-a și am căutat-o și pe a 3-a cred căci eram totuși în pantă și în drum liber, intens circulat. Știam că e zonă cu indicatorul "Copii" acolo dar am zis că-i acord importanță la nevoie. Poate nu trebuia să fac asta dar n-am văzut să meargă cineva cu 30 km pe oră pe acolo vreodată. Ași văzut voi, Polițiștilor? Vă rog să-i amendați pe toți! Fiind o zonă intens circulată, ai încurca rău traficul. Dar..nu contează. Legea e lege. Pac încă 9 puncte pentru nerespectarea semnificației indicatoarelor. Nouă puncte frate. Aproape jumate din maxim de penalizare finală. Ce am mai greșit? Culmea! Parcarea laterală! În ultimul timp mi-a ieșit cam prost și nu știu de ce, căci mereu o făceam bine. Acum am parcat bine dar eram la o oarecare distanță de bordură. Nu mare. Pe bune? Mă penalizezi pentru asta? Sunt un pericol public și nu merit permis pentru ASTA ? Păi dacă am eu mașina mea nu se presupune că o s-o tot frec în așa fel încât s-o parchez bine? Nu contează, 5 puncte. De fapt, nici nu m-a lăsat să reproduc manevra înainte s-o scot pe liber...ca să termin manevra. N-am auzit de o asemenea măgărie. Îi ziceam unei amice, nu voia să și opresc motorul? Să ies din mașină puțin, să simulez pe bune situația? Am repetat manevra dar a ieșit și mai prost, căci așa e: cu cât greșești mai mult, cu atât te stresezi mai tare și te încurci. Am lovit ușor bordura și m-am lăsat păgubaș. Nu înainte de a mai primi încă 5 puncte penalizare și pentru manevra asta repetată! Păi dacă știam că e și asta "pe bani", jur că nu mai căutam s-o repet. Că dacă o făceam bine ș-așa nu conta. Consider un abuz această repetiție pe puncte lipsă. Eu eram oarecum mulțumit de prima. Și uite așa am picat examenul cu 31 de puncte! Pentru niște manevre de 2 lei ce nu pun deloc în pericol real circulația rutieră!

Și m-a pus să fac o tonă de manevre, repet, e tipicar omul, caută să vadă tot. Am semnalizat mereu, m-am asigurat non-stop, am oprit chiar și brusc în pericol și mi-a văzut reacția, am întors, am mers cu spatele, am făcut un car de chestii...și tot nu merit. Rămâneți mă voi cu vechii voștrii șoferi care luau examenul pe bani și dați-le amenzi ălora, că ați făcut un adevărat Business din predarea și sancționarea greșită în scopul de taxare și amendare !!!

O să încerc să mai dau iar teoria după 4 iulie și traseul după minim 18 iulie și plm...dacă nu mai iau încă o dată, îmi iau bicicleta și mă cac în el de oraș și în ea de Legislație Rutieră Auto!

Etichete: ,